Beste motor regenjas

Jasper

21 januari 2023

Wat is de beste motor regenjas? Regen onderweg is iets waar de motorrijder in Nederland altijd rekening mee moet houden. Het regent nog al eens en als je dan niet een regenjas bij je hebt is dit heel vervelend. Dat is zeker het geval als je een lange rit voor de boeg hebt.

Beste motor regenjas

Door de snelheid die je maakt koel je dan snel af. Natte kleding is daarom erg onprettig. Een motor regenjas die je goed beschermd is dan een uitkomst. Veel winter motorjassen kunnen de eerste regendruppels nog wel tegenhouden, maar in een zomerjas ben je vrijwel meteen nat als het een beetje gaat regenen.

Hier zijn de tips om de beste motorfiets regenjas voor jou te vinden.

Op de motorfiets kun je natuurlijk niet je gewone regenjas dragen. Je moet er rekening mee houden dat je snelheid maakt. Hierdoor kun je geen loszittende jas dragen die gaat klapperen in de wind. Een poncho is dus helemaal niet te doen, maar dat had je vast zelf ook al begrepen. De regenjas moet dus van stevig en waterafstotend materiaal gemaakt zijn. Bovendien is het fijn dat je de regenjas makkelijk aan kunt trekken over je motorjas heen.

Allweather jas voor lange tijd onderweg, een handige motor regenjas voor korte ritjes

Je hebt natuurlijk goede all allweather pakken met een jas die eigenlijk tegen alle weersomstandigheden bestand is. Maar als je iemand bent die zonder motorpak rijdt, is een goede regenjas onderweg voor de korte ritjes mee erg handig. Het weer verandert snel in Nederland en helemaal verregend op de plek van bestemming aankomen is niet handig.

De kenmerken van een goede regenjas op de motorfiets

Wat zijn nu belangrijke kenmerken voor een goede regenjas voor op de motor? Het is namelijk niet alleen de regen, maar ook de wegomstandigheden waar je goed tegen moet beschermen. Hier zijn een aantal kenmerken voor een goede regenjas voor op de motorfiets.

1. Goede pasvorm

Motorkleding hoort gewoon goed om je lichaam te vallen, dat is fijner tijdens het rijden en ook veiliger. Dit geldt ook voor regenjassen. Het geklapper waar al eerder over werd gesproken is niet alleen irritant. Maar het is ook onveilig omdat stof zou kunnen scheuren. Je raakt sneller uit balans en dat is met hoge snelheden iets wat je niet wilt hebben. Als optionele keuze kun je ook een motor airbag toevoegen aan je regen outfit. Ook als je valt, kan de stof beter strak om je lichaam zitten. Deze glijdt dan beter als beschermlaag voor je huid mee. Je hebt naast jassen die je zonder motorjas kunt dragen ook de regenjas die over je motorpak of jack kan worden gedragen. Ook hier moet de regenjas nauwsluitend over de motorjas heen vallen. Met verstelbare manchetten en bovenarmen zorg je ervoor dat er geen loszittende delen zijn. Aan de onderzijde hebben de jassen vaak ook een verstelkoord zodat je de jas om je pak of jas kunt vastsnoeren.

2. 100% Waterdicht

Natuurlijk is dit de belangrijkste eigenschap waarvoor je de regenjas aantrekt: waterdichtheid is een ding. Een goede regenjas moet bestand zijn tegen een lange periode rijden in flinke hoosbuien. Een jas moet dus 100 % waterdicht zijn. Het is daarom ook fijn als in het ontwerp rekening wordt gehouden met de plaatsing van naden en ritsen waar eventueel water zou kunnen binnendringen.

3. Reflecterende delen op je motor regenjas

Zeker als het weer slecht is, is je zichtbaarheid van groot belang. Als motorrijder ben je soms een kwetsbare deelnemer op de weg, omdat automobilisten je vaak ook ook slecht zien. Daarom is het belangrijk dat je goed zichtbaar onderweg bent. Een fel gekleurde jas is daarom op zich beter. Reflecterende stroken van bijvoorbeeld scotchlite zijn daarom op regenkleding eigenlijk een must. Scotchlite is speciaal zilver reflectiemateriaal wat ook gebruikt wordt op de kleding van veiligheidsvestjes en dergelijke. Dit reflectiemateriaal is watervast. Het kan er eventueel ook tegen als kleding gewassen wordt. 

4. Altijd handig: een regenjas voor op de motorfiets met opberghoes

Niet noodzakelijk, maar wel heel handig is het als een jas kan worden opgeborgen in een opberghoes. De meeste regenjassen worden met opberghoes geleverd. Deze kun je dan in een zadeltas makkelijk meenemen voor onderweg. Zo wordt je nooit overvallen door de regen zonder dat je voorzorgsmaatregelen hebt meegenomen.

Materialen voor de beste motor regenjassen

Regenjassen voor op de motorfiets worden van synthetisch materiaal gemaakt, wat als belangrijkste eigenschap waterdichtheid heeft. Het materiaal is verder stevig, zodat het niet bij het minste of geringste kan scheuren waardoor de stof alsnog loslaat. 

1. Nylon

Nylon is een polyamide vezel wat ook in veel kleding gebruikt wordt. Het is ooit ontwikkeld als vervanger voor het dure zijde. Maar van de kwaliteit van nylon als waterdichte stof wordt ook veel gebruik gemaakt in de textielindustrie. Voor regenjassen, maar ook voor bijvoorbeeld tentdoek, kan de stof namelijk helemaal waterdicht worden gemaakt. Nylon is een zeer licht materiaal wat het fijn maakt om te dragen, ook over een motorjas heen en dat zien we ook wel in de Louis motorjassen.

2. Polyester

Dit is een polymeer met esterverbindingen. Polyester wordt naast textiel ook in geharde vorm gebruikt voor bijvoorbeeld boten. Het materiaal is namelijk licht en laat geen water door. De textiele vorm neemt zeer moeilijk water op. Voor regenjassen wordt polyester voorzien van een PU (polyurethaan) coating. Deze zorgt voor de totale waterdichtheid van de stof. 

De beste en veelzijdige motor regenjassen van dit moment

Er zijn nogal wat verschillende regenjassen voor op de motorfiets op de markt tegenwoordig. Hierdoor is er een grote diversiteit, ook in kwaliteit. Ga hierbij liever voor het gebruiksgemak en veiligheid dan voor de laagste prijs. Hier vind je een aantal van de beste opties voor een regenjas van dit moment. 

1. De comfortabele Held Rainblock Regenjas

Deze regenjas voor op de motorfiets heeft als unieke combinatie dat hij volledig waterdicht is, maar toch zeer goed je lichaam laat ademen. Dit verhoogd het draagcomfort natuurlijk aanzienlijk. De unieke combinatie van eigenschappen komt, omdat de jas gemaakt is van 2,5 stretch layer polyester. Dit zorgt ervoor dat de stof ook goed meebeweegt. Hierdoor heb je optimale bewegingsruimte iets waarmee dit model zich van een slechte kwaliteit regenjas onderscheidt. 

2. De snelle Alpinestars Racing Rain Regenjas

Deze regenjas is geschikt om over een motorpak of een race overall te dragen. Het is daarmee ook een geschikte jas als je circuitracer bent. Maar ook de sportieve straatrijder heeft baat bij deze regenjas. De jas sluit precies aan om de onderkleding waardoor je niet in snelheid hoeft in te leveren met een extra laag om je heen. Het houdt model is ontworpen om precies goed te zitten als op de motorfiets zit. Er is bijvoorbeeld rekening gehouden ruimte voor een bultnis voor bultbrekers. De jas is uiteraard 100% waterdicht met ook de ritssluiting is waterdicht.

3. Kwalitiet met Dainese Storm Jacket

Dit is een regenjas in het hogere kwaliteits- en prijssegment die jou droog houdt bij motorrijden in de regen. De jas is volledig waterdicht  en ademend door de gebreide stof Hi-Vis. Bijzonder zijn de ultrasoon gelaste delen zonder naden die zorgen voor bescherming onder alle weersomstandigheden. Het stretch materiaal zorgt daarnaast voor ultieme bewegingsvrijheid.

4. De handige Reflex-ST Jas van IXS

Deze regenjas voor op de motorfiets valt letterlijk meteen op door de reflecterende stof. Door de polyester netvoering is de jas volledig waterdicht. Het model valt wat ruimer om motorkleding heen maar kan wel worden ingesnoerd. Heel handig aan deze regenjas is de aangesloten balaclava. Hierdoor blijft je nek droog en is beschermd tegen de wind.

5. De regenjas voor op de motor van Furygan

Deze regenjas is een goede basis regenjas voor een zeer betaalbare prijs. De jas valt ruim en kan dus makkelijk over verschillende kledingstukken worden gedragen. De jas is gemaakt van polyester met een coating. Een elastische taille zorgt voor een goede pasvorm. De jas heeft verder fluorescerende stukken die zorgen dat je opvalt.

Kopen

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog