Beste motorbroek

Peter

18 november 2022

De beste motorbroek biedt bescherming, zichtbaarheid en zit ook nog eens heel erg comfortabel. Natuurlijk moet hij ook nog wel een beetje betaalbaar zijn. Met de motor op pad motor vraagt om het dragen van goede kleding, waaronder een kwalitatieve motorbroek.

Als je gaat motorrijden is een motorbroek cruciaal. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een motorbroek, welke soorten motorbroeken zijn er en waar moet je op letten bij het uitzoeken van de beste motorbroek? Hier lees je alle informatie voor het vinden van de beste en meest trendy motorbroeken van dit moment!

Waarom draag je een motorbroek?

Het dragen van de beste motorbroek is erg belangrijk: wanneer je op de motor stapt om een rit te gaan maken is het wel zo prettig als je de juiste bescherming hebt. Krijg je een ongeval met de motor, dan zul je naar alle waarschijnlijkheid over het asfalt schuiven met je benen.

Veiligheid

Normale kleding is hier niet tegen bestand en zal wegslijten, waardoor je huid hieronder een stuk kwetsbaarder wordt en niet ongeschonden uit de strijd zal komen.

De beste motorbroek is hier wel tegen bestand en biedt jouw huid de bescherming die het nodig heeft.

Kies je ideale motorbroek

Combineer het dragen van een motorbroek met andere beschermende kleding om veilig op pad te gaan. Een onopvallende motorbroek aanschaffen? Ook dat is mogelijk!

Ontdek de voordelen van de beste motorbroek

Een motorbroek dragen is niet verplicht, maar het wordt wel ten zeerste aangeraden. Je bent niet alleen verzekerd van meer veiligheid, maar de beste motorbroek brengt ook andere voordelen met zich mee. Waarom is het aan te raden om een motorbroek te dragen?

  • Vergroot je zichtbaarheid: de beste motorbroeken zijn voorzien van de nodige reflectie. Zo val je goed op in het donker en ben je altijd zichtbaar. Op deze manier is de kans op een ongeval ook een stuk kleiner.
  • Kies voor comfort: een gewone broek dragen op de motor is niet alleen minder veilig, het zorgt ook nog eens voor irritatie. De stof van een normale broek schuurt en trekt en zit daardoor helemaal niet lekker. Een motorbroek zorgt voor optimaal comfort tijdens het rijden.
  • Ruime keuzemogelijkheden: er zijn heel wat opties voor het vinden van een goede motorbroek. Wat dacht je van een waterdichte motorbroek of een elektrisch verwarmde motorbroek? Er is altijd een broek te vinden die aan jouw wensen voldoet.

Dit zijn alle soorten motorbroeken

Op het gebied van motorbroeken heb je niet één optie, maar heel veel mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten broeken die je kunt dragen op de motor, waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken.

Hier vind je een overzicht van de soorten, zodat het voor jou makkelijker is om de beste motorbroek te kiezen!

  • Leren motorbroeken
  • Textiele motorbroeken
  • Kevlar motorbroeken
  • Dames motorbroeken
  • Motorleggings
  • Verwarmde motorbroek

Leren motorbroek

Een leren motorbroek is waarschijnlijk de meest bekende optie om uit te kiezen. Er zijn een aantal redenen waarom veel motorrijders kiezen voor een leren broek. Leren motorbroeken zijn 100% slijtvast en behoren daardoor tot de meest veilige kleding.

beste leren motorbroek

Een motorbroek van leer heeft daarnaast altijd de perfecte pasvorm en is voorzien van protectoren op de knieën. Ga je veel op hoge snelheid rijden? Dan is het zeker aan te raden om voor een leren motorbroek te kiezen. De beste motorbroek van leer zit comfortabel, omdat deze is voorgevormd voor een gehurkte houding.

Beste leren motorbroek per type
Spidi RR Naked Black Pants
Alpinestars Missile V2 (voor op het circuit)
Halvarssons Rider Dames Zwart

Textiele motorbroek

Op zoek naar de beste motorbroek voor woon-werkverkeer? Dan is het slim om eens te kijken naar de mogelijkheden van een textiele motorbroek. Textiel is een sterk materiaal dat voor een motorbroek is gecombineerd met speciale slijtvaste materialen.

beste textiele motorbroek

Een broek van textiel is het hele jaar door te dragen, omdat er gemakkelijk thermovoeringen en waterdichte elementen in geplaatst kunnen worden. Textiel maakt de broek soepel en zorgt voor perfecte bewegingsvrijheid.

Kevlar motorbroek

Een Kevlar motorbroek lijkt in eerste instantie op een normale jeans, maar niets is minder waar. Dit type broek biedt extra bescherming doordat het is gemaakt van Kevlar. Deze stof was tot voor kort relatief onbekend, maar wordt steeds vaker gekozen door motorrijders. In de meeste motorbroeken zit al Kevlar verwerkt, vanwege de beschermende en slijtvaste eigenschappen.

beste kevlar motorbroek

Het is nu ook mogelijk om voor een Kevlar motorbroek te kiezen. Een groot voordeel van een Kevlar motorbroek is dat je deze broek ook in het dagelijks leven kunt blijven dragen, omdat het op een normale spijkerbroek lijkt. Je hoeft je dus niet aan en uit te kleden voor een rit op de motor.

Dames motorbroek

Steeds meer vrouwen stappen op de motor en dat vraagt ook om kwalitatieve motorkleding voor dames. Een dames motorbroek is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Kies je voor een kwalitatieve dames motorjeans of wil je de comfortabele leggings eens proberen?

beste dames motorbroek

Er zijn volop mogelijkheden. Welke motorbroek voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van het type rijder dat je bent. Hoe vaker je rijdt, hoe meer baat je hebt bij optimale bewegingsvrijheid in een motorbroek. Voor woon- en werkverkeer op de motor draag je vaak ook een andere broek dan wanneer je een sportieve motorrijder bent.

Motorlegging

Er komen meer motorleggings op de markt. Je draagt deze motorleggings onder je normale broek waardoor je je eigen kleding kan blijven dragen en tegelijkertijd beschermd bent. Een motorlegging heeft een aangename pasvorm en is vooral onder dames populair.

beste motorlegging

De legging heeft een binnenvoering van Kevlar of een andere vezel, bijvoorbeeld Dyneema®, die voor extra bescherming zorgt.

Ook is het bij de meeste leggings mogelijk om extra protectie aan te brengen bij de knieën en heupen. Wanneer je voor een zeer comfortabele broek wilt gaan is het zeker een mogelijkheid om te kijken of een motorlegging voor jou de beste motorbroek is.

Verwarmde motorbroek

Je kunt ook nog andere soorten motorbroeken aanschaffen. Wil je ook in de winter gaan rijden, dan kun je ook kiezen voor een verwarmde motorbroek. Hiermee hoef je er zeker niet bang voor te zijn dat je koude benen krijgt tijdens het rijden. Met de beste motorbroek kies je voor kwaliteit, zichtbaarheid, comfort en stijl: er is dan ook altijd een geschikte broek te vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Motorbroek merken

Op het gebied van motorbroeken heb je de keuze uit verschillende merken. Merken als REV’IT en Alpinestars staan al jaren aan de top als het gaat om kwaliteit en comfort. Ook van een merk als Bering of Macna is mogelijk voor jou de beste keuze. Waar je ook naar op zoek bent: hier vind je alle topmerken, zodat het vinden van de beste motorbroek nog makkelijker wordt. Bekijk hier zelf het aanbod om de beste keuze te maken.

Rekurv motorbroeken

Rekurv logo

Met een motorbroek van Rekurv heb je sterke kwaliteit te pakken in combinatie met een vriendelijke prijs.

Rekurv is een jong merk dat zijn intrede net een paar maanden heeft gedaan in de wereld van motorkleding. Je vind er naast de motorbroeken met bijpassende jassen (in zowel leer als textiel), ook handschoenen en laarzen voor zowel mannen als vrouwen.

Shop Rekurv bij Louis ►

Zo kies je de beste motorbroek

De beste motorbroek aanschaffen? Het verschilt per persoon wat de beste motorbroek is, omdat iedereen andere eisen stelt en niet iedereen hetzelfde type motorrijder is. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kan houden bij de aanschaf van een motorbroek. Zo weet je zeker dat je een goed overwogen keuze maakt.

De belangrijkste aandachtspunten op een rij:

  • Rijstijl: voor de mooi-weer rijders en echte snelheidsduivels zijn er verschillende soorten motorbroeken verkrijgbaar. Van waterdichte broeken tot lichte motorjeans: je kunt het allemaal vinden. Rij je veel in de winter, bijvoorbeeld omdat je woon-werk verkeer rijdt? Dan is de keuze voor leer minder verstandig en kun je beter voor de textiele motorbroek gaan.
  • Kwaliteit: gaat het om duurzaamheid en optimale bescherming? Dan wordt er vaak voor leer gekozen. Wel zal leer in het begin wat strak zitten en moet het eerst wat uitrekken: dit kan tijd kosten en wat hinderlijk zijn. Textiel is dan een goed alternatief.
  • Pasvorm: kijk naar je lichaamsbouw om een goede motorbroek aan te schaffen. Een merk als REV’IT is Nederlands en maakt daardoor kleding die perfect past bij de bouw van een Nederlander. Het Italiaanse Alpinestars richt zich meer op de Italiaanse lichaamsbouw.
  • Comfort: hoe belangrijk vind je comfort tijdens het rijden? Wellicht wil je graag een verwarmde motorbroek of ben je juist op zoek naar een broek die extra lekker zit

Een motorbroek kopen kan hier

Hier ben je op de juiste plek om een goede en betaalbare motorbroek aan te schaffen. Wil je meteen goede motorbroek deals zien van verzekerd zijn van een snelle aankoop? Hier vind je alle goede deals en vergelijk je deze allemaal op prijs, kwaliteit en meer.

Zo wordt het een stuk makkelijker om snel te vinden waar je naar op zoek bent. Wij maken het vinden van een goede motorbroek graag makkelijker voor jou, en daarom vind je hier meteen een overzicht van alle opties bij de beste winkels.

Vergeet de rest van je motorkleding niet

Heb je een motorbroek gevonden? Vergeet dan ook de rest van je motoruitrusting niet. Misschien heb je nog een nieuwe motorjas nodig of wil je graag een nieuwe helm: hier vind je alles voor motors. Voor het eerst motorkleding kopen? Kijk dan goed naar wat je nodig hebt en of dit ook voor jou van toepassing is. Op deze manier maak je de beste keuzes en profiteer je lang van topkwaliteit! Vergeet ook de accessoires niet. Je wilt bijvoorbeeld niet dat je motor gestolen wordt, denk daarom ook aan een goed motorslot.

Bij het online kopen van een motorbroek is het belangrijk om te letten op betrouwbaarheid, kwaliteit en de beste prijs. Daarom kun je bij ons altijd prijzen vergelijken van onze favoriete shops die niet alleen snel leveren, maar jouw gewenste product ook altijd op voorraad hebben. Neem hier een kijkje bij de online shops voor beste motorbroek en ontdek al jouw mogelijkheden!

Kies je ideale motorbroek

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog