De beste motorlaarzen van dit moment

Jasper

30 december 2022

Op zoek naar de beste motorlaarzen? Ga dan voor de Alpinestars Web Gore Tex Laarzen. Wanneer het gaat om het uitkiezen van geschikte motorlaarzen, heb je de keuze uit vele soorten en maten. Hieronder gaan we dieper in op de soorten motorlaarzen die er zijn. Tevens zullen we de beste motorlaars merken van dit moment bespreken. Hierop volgend selecteren we een aantal van de beste motorlaarzen van dit moment.

Beste motorlaarzen

Wanneer je op zoek bent naar de beste motorlaarzen voor jou, zul je al snel zien dat er een hoop soorten motorlaarzen zijn waaruit je kunt kiezen. Bekijk de motorlaarzen aanbieding

Tips en waar op letten

Deze vijftal tips zullen je helpen bij het vinden van de beste motorlaarzen. Immers heeft iedereen zijn eigen voorkeuren en wensen; aan de hand van onze tips zal iedereen de beste motorlaarzen vinden die perfect bij hem of haar passen.

Vijf tips voor het vinden van de beste motorlaarzen

Zo vind je de beste motorlaarzen:

  • Check of de neus van de motorlaars tussen het stepje en de koppeling past.
  • Check altijd de versteviging op plekken zoals de neus, de zijkanten, hielen en enkels.
  • Is loopcomfort tevens belangrijk voor jou? In dat geval zijn Daytona motorlaarzen of politielaarzen de beste optie.
  • Je kunt de stevigheid van de zool checken door je vinger erop te drukken. Wanneer de zool draaibaar is, is deze niet stevig genoeg.
  • Kies bij voorkeur voor ritsen, gespen of klittenband.

Review

Hieronder worden de soorten motorlaarzen voor je op een rijtje gezet, waarbij we dieper ingaan op de unieke eigenschappen die elke soort motorlaars (potentieel) de moeite waard maakt voor jou. Lees hieronder meer over de test review van de diverse soorten motorlaarzen zodat je de beste keuze maakt.

Sportlaarzen

Van belang voor een motorlaars, welke soort je ook kiest, is de mate van veiligheid. Motorlaarzen moeten je een bepaalde mate van bescherming geven in het geval van een ongeluk. Sportlaarzen scoren uitstekend op dit onderdeel. Zo zijn deze soort motorlaarzen veelal voorzien van een brace aan de binnen- of buitenkant.

Dit vermindert de kans op een enkelbreuk mocht er onverhoopt een ongeluk gebeuren. Ook zitten er polyurethaan beschermingsdelen voor het beschermen van tenen, de enkels, de hak of het scheenbeen. Daarnaast is de sportlaars goed bestand tegen slijtage en zit deze tevens comfortabel.

Sport motorlaarzen

Tourlaarzen

Tourlaarzen, zoals de naam al een beetje aangeeft, zijn laarzen die gericht zijn op motorrijders die vaak op grote tourritten gaan. Maar ook voor woon – werkverkeer zijn deze soort motorlaarzen prima geschikt. Deze laarzen zijn zowel comfortabel op de motor als te voet. Tourlaarzen bestaan uit een combinatie van leer en textiel, waarnaast tevens een membraan aanwezig is in de laars waardoor een tourlaars zowel waterwerend als ademend is. Lees vooraf goed welke materialen aanwezig zijn in de laars. Zo kan het merk van het membraam een verschil maken. Eén van de beste merken op dit gebied is Gore-Tex.

Tour motorlaarzen

All Road motorlaarzen

De naam van de All Road motorlaars geeft het eigenlijk al aan, zijn laarzen die geschikt zijn voor de motorrijder die tevens de wat ruigere terreinen verkent op de motor (off road). Een aantal kenmerken van deze laarzen maken de All Road motorlaarzen zo geschikt voor off road motorrijden. Deze laarzen zijn hoger dan de gemiddelde laars, en beschikken over uitstekende bescherming voor de rijder. Dankzij een dikkere voetzool en het grove profiel is deze motorlaars beschermend ten opzichte van ruigere terreinen.

all road motorlaarzen

Motorschoenen

Voor de wat meer casual motorrijder, zeker wanneer je vooral erg korte ritjes maakt, zijn motorschoenen de beste optie. Deze schoenen zijn een stuk minder beschermend ten opzichte van de eerder opgesomde motorlaarzen, de enige bescherming die geboden wordt is de enkels en de tenen. Grootste voordeel van de motorschoen is dat deze zowel voor korte ritjes op de motor als te voet ingezet kan worden. De motorschoen kan dus dienen als een gewone schoen. De meeste motorschoenen hebben veters, let er bij het strikken op dat je de veters goed in de schoen stopt.

Motorschoenen

Beste motorlaarzen merken

Wanneer het gaat om het uitkiezen van de soort motorlaars die jij wilt dragen, moet er gekeken worden naar het type motorrijder dat je bent. Zit je niet zo vaak op de motor en je rijdt louter korte rondjes wanneer je motorrijdt? Dan volstaan de beste motorschoenen volgens sommige mensen al. Wij zijn het hier eigenlijk niet meer eens aangezien een ongeluk ook al op de hoek van de straat kan gebeuren.

We begrijpen wel dat we niet het heilige boontje moeten spelen en dat sommige mensen voor (goedkopere) lage motorschoenen kiezen. We adviseren wel een paar hieronder maar die zijn dus wel minder veilig.

All Road motorlaarzen

Rij je juist veel en ben je niet bang om je off road op ruige terreinen te begeven? Dan kun je beter kiezen voor All Road motorlaarzen vaak met motorsokken. Nadat je bepaald hebt welke soorten motorlaarzen het beste aansluiten op jouw behoeften, kun je gaan kijken naar de beste motorlaarzen merken. Welke sluit het beste aan op jouw wensen?

Merken motorlaarzen

Een aantal merken springen er op dit gebied uit, vele motorrijders zijn het er over eens dat deze merken een streepje voor hebben op andere motorlaars merken. Hieronder gaan we dieper in op een aantal van de beste motorlaarzen merken van dit moment. Lees je desalniettemin altijd goed in op de soort motorlaarzen die je nodig hebt en de bescherming die de laarzen je bieden.

TCX

TCX, voorheen bekend als Oxtar, is een Italiaanse producent van hoogwaardige motorproducten, waaronder motorlaarzen. In het assortiment van deze producent zijn meerdere uitstekende motorlaarzen te vinden, waaronder de TCX RT-Race WP en de TCX Fuel GTX. Wat vooral opvalt aan de motorlaarzen van TCX is dat deze erg flexibel zijn zonder hierbij in te boeten op het gebied van veiligheid. Hierdoor zitten ze aangenaam maar bieden ze je wel de juiste bescherming. Ook als je op zoek bent naar motorschoenen, ben je bij TCX aan het juiste adres!

Alpinestars

In het assortiment van Alpinestars vind je kledij in allerlei soorten en maten voor alle typen motorrijders. Of je nu graag rijdt in de auto, op de BMX of op de motor; of je nu man of vrouw bent… bij Alpinestars vind je alles wat je nodig hebt, dus ook motorlaarzen mogen niet in het assortiment ontbreken.

Hierbij heb je de keuze uit duurdere varianten die meer bescherming bieden aan de frequente rijder of de wat goedkopere modellen die adequate bescherming bieden voor de af-en-toe motorrijder.

Rev’it

Vraag je aan willekeurige motorrijders welk merk motorlaars zij het liefste dragen, is de kans groot dat velen kiezen voor Rev’it. Verrassend is deze keuze niet, want het dragen van Rev’it motorlaarzen brengt vele voordelen met zich mee. Ten eerste zijn Daytona motorlaarzen veelzijdig en geschikt voor vele soorten motorrijders. Deze met de hand vervaardigde laarzen worden van het beste leer gemaakt, zodat stevig zijn en tegen allerlei omstandigheden bestand zijn.

Tevens zijn deze tourlaarzen voorzien van het Gore-Tex membraan, wat er voor zorgt dat water nooit in jouw laarzen terecht zal komen maar er tegelijkertijd voor zorgt dat de motorlaarzen wel ademend zijn. Daarnaast kan de zool eenvoudig vervangen worden als er sprake is van slijtage, waardoor de levensduur van deze motorlaarzen significant wordt verlengd.

Wat zijn de beste motorlaarzen?

Je hebt kunnen lezen over de verschillende soorten motorlaarzen en de beste motorlaarzen merken die je tegenwoordig op de markt kunt vinden. Hieronder vind je een selectie van de beste motorlaarzen van dit moment. Hierbij is gekeken naar de verschillende soorten laarzen die je kunt bestellen en de beste motorlaarzen merken van dit moment. Hieronder vind je een aantal van de beste motorlaarzen op een rijtje.

Alpinestars Web Gore-Tex

Als je een enquête houdt onder motorrijders over de beste motorlaars van dit moment, zullen velen beamen Alpinestars het merk is voor je motorlaarzen. De laarzen combineren functionaliteit met een stijlvol ontwerp, waardoor ze geschikt zijn voor zowel dagelijks gebruik als lange toertochten. Dit maakt dat de Alpinestars Web een hele goede keuze is voor jouw volgende motorlaars. Gemaakt van hoogwaardig rundleer en beschikkend over het vochtwerende doch ademende Gore-Tex membraan is dit een motorlaars waar je jarenlang plezier van zult hebben. Deze motorlaars heeft een prijskaartje van rond de €250,-, maar laat je hierdoor niet afschrikken: dit is een investering die op de lange termijn meer dan de moeite waard zal zijn.

Alpinestars SMX Plus V2 Boots

Voor een motorrijder is het van belang dat een motorlaars zowel goed beschermt als dat deze er voor zorgt dat het contact dat je met je motor hebt intact blijft. Immers moet je jouw motor goed aan kunnen blijven voelen, bijvoorbeeld omdat je de voeten gebruikt om te schakelen tijdens het motorrijden. Dankzij de vaste binnenlaars van de Alpinestars SMX Plus V2 Boots blijf je altijd jouw motor goed aanvoelen. Mede door een combinatie van polymeerbeschermers, een bovendeel van duurzaam microfiber en het Multi-Link Control systeem beschermt deze motorlaars je optimaal.

TCX Fuel GTX

Op zoek naar een motorlaars die zowel relatief betaalbaar is als geschikt is voor diverse soorten terreinen en ondergronden? Dan is de TCX Fuel GTX een goede motorlaars voor jou. Deze van hoogwaardig leer gemaakte motorlaars is voorzien van een rubberen zool met veel grip, wat er voor zorgt dat ieder terrein begaanbaar is aan de hand van deze motorlaarzen. Tevens is deze laars in het bezit van het befaamde Gore-Tex membraan, waardoor deze motorlaars zowel ademend als vochtwerend is.

Veelgestelde vragen

  • Motorlaarzen zijn speciaal ontworpen om motorrijders te beschermen. Ze bieden niet alleen bescherming tegen de elementen, maar zijn ook versterkt op cruciale punten om de voet, enkel en scheenbeen te beschermen bij een eventuele val. Daarnaast bieden ze meer grip op de pedalen en de grond, wat bijdraagt aan een veiligere rijervaring.

  • De 'beste' motorlaarzen hangen af van je persoonlijke behoeften. Overweeg waar je ze voor gaat gebruiken: lange toertochten, off-road avonturen, stadsritten of racen. Elk type heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Het is belangrijk om laarzen te kiezen die comfortabel zitten, gemaakt zijn van kwaliteitsmateriaal en de juiste bescherming bieden voor jouw type rit. Lees ons artikel voor meer informatie over je keuze.

  • De levensduur van motorlaarzen hangt af van het materiaal, de kwaliteit van de constructie en hoe vaak je ze gebruikt. Bij regelmatig gebruik en goed onderhoud kunnen hoogwaardige laarzen enkele jaren meegaan. Het is belangrijk om ze regelmatig te controleren op slijtage en ze goed te onderhouden om hun levensduur te verlengen.

  • De extra lange motorlaarzen die je tegenkomt op de weg zijn all road laarzen. All road laarzen zijn bedoeld voor zowel verhard als onverharde wegen. Je ziet de motorrijders van de Dakar bijvoorbeeld met deze laarzen. Het biedt een stuk minder bewegingsvrijheid, maar wel optimale bescherming.

  • Regelmatig schoonmaken met een geschikt reinigingsmiddel en ze laten drogen op een koele, droge plek helpt om de levensduur te verlengen. Voor lederen laarzen is het gebruik van een conditioner of lederbalsem aan te raden om het materiaal soepel te houden. Vermijd direct zonlicht of verwarmingsbronnen bij het drogen, omdat dit het materiaal kan beschadigen of uitdrogen. Bekijk de onderhoudspagina van RAD voor al jouw benodigdheden voor het onderhoud van je motorlaarzen

Externe bronnen

Wikipedia

Wikipedia

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog