Beste onopvallende motorfietsbroek | De mooiste motorbroek die normaal oogt

Peter

20 januari 2023
Beste onopvallende motorbroek

De beste onopvallende motorfietsbroek is veilig maar valt niet op. Niet iedereen wil per se beschikken over een motorbroek die opvalt. Vooral naast de motor is een motorbroek niet zo praktisch. Gelukkig bestaan er zogenaamde casual motorbroeken. Deze bieden niet alleen genoeg bescherming om gedragen te kunnen worden op de motor, maar dankzij hun design en look zijn deze broeken tevens geschikt om naast de motor te dragen. Ideaal als je tijdens het toeren even een biertje wil drinken in een café, maar niet per se jezelf helemaal ervoor wilt omkleden. Maar wat is de beste onopvallende motorbroek van dit moment? En welke merken vallen op dit vlak op?

Wat maakt een motorbroek onopvallend?

Er zijn broeken voor op de motor waarvan je meteen kunt zien: die horen op de motor thuis. Er zijn een aantal elementen op te sommen waardoor motorbroeken opvallen. Ten eerste ligt de keuze voor een soort broek aan het type motorrijder dat je bent.

Als je meer sportief bent of graag op langere tripjes gaat waarbij je niet schroomt om off road te gaan, dient je kleding hier ook op berekend te zijn. Voor sportieve motorrijders is extra bescherming nodig. Daarom kiezen zij veelal voor textiel of leren motorbroeken. Als onopvallend zijn broeken van deze materialen niet te typeren.

Casual motorrijder

Als je een meer casual motorrijder bent, hoef je niet per se voor deze materialen te kiezen. Vooral wanneer je jouw motorbroek ook buiten de motor om wilt kunnen dragen, is een onopvallende motorbroek een prima keuze. Deze zien er niet alleen uit als gewone broeken, maar ze bieden je tevens bescherming. Hierbij moet wel gesteld worden dat de mate van bescherming minder is in vergelijking met textiel en leren broeken. Je offert dus wel wat veiligheid op voor een betere look. Desalniettemin beschermen onopvallende motorbroeken je tevens op de plekken waar dit het meest belangrijk is.

Van welk materiaal worden onopvallende motorbroeken gemaakt?

Als je een onopvallende motorbroek zoekt die je casual kunt dragen tijdens het dagelijks leven, is Kevlar het materiaal dat je nodig hebt. Dit materiaal wordt vooral gebruikt voor motorjeans. Deze zien er qua uiterlijk uit als een spijkerbroek, maar beschikken daarnaast over bescherming die je bij reguliere broeken niet zou vinden. Kevlar wordt ten eerste aan de binnenkant van de broek verwerkt, zodat deze niet schuurt tijdens een val. Daarnaast worden je knieën en je zitvlak beschermd. Tevens is het mogelijk om de gehele onopvallende motorbroek te voorzien van een slijtvast vezel. De mate van bescherming verschilt per Kevlar motorbroek. Lees dus vooraf goed waar er protectoren te vinden zijn.

Beste onopvallende motorbroek merken

De beste onopvallende motorbroeken zijn dus casual jeans. Deze kun je zowel op als naast de motor dragen. Kevlar is hier het meest geschikt voor, maar ook denim is een mogelijkheid. Let hierbij wel op dat Kevlar louter geschikt is voor zomerse dagen. Mocht je tijdens de herfst en winter tevens op de motor te vinden zijn, zul je toch moeten kiezen voor een textiel of leren motorbroek. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal onopvallende motorbroek merken die bij ons uit de test het beste naar voren kwamen

Held

De Duitse producent Held bestaat al sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Op het gebied van motorkleding vind je uiteenlopende producten bij hen in het assortiment. Vooral de motorhandschoenen zijn zeer gerenommeerd, maar ook als je op zoek bent naar een casual onopvallende motorbroek kun je bij dit merk terecht. Het fijne is dat ze zowel motorkleding voor mannen als voor vrouwen verkopen. Een goede onopvallende motorbroek voor vrouwen is de Held Emma. Deze comfortabele broek beschermt je op de belangrijkste plekken middels Kevlar. Dit comfort kan ontstaan door het gebruik van stretch.

Ook mannen kunnen bij dit merk terecht. Zo is er de Held Matthes. Dit is in feite de mannelijke variant van de Held Emma. Deze motorbroek beschermt je niet alleen op de motor, maar is ook prima naast de motor te dragen. Dankzij de stretch denim zit deze broek altijd fijn. Als je op zoek bent naar een universeler model, kun je kiezen voor de Held Road Duke jeans. Deze is verkrijgbaar in blauw en zwart. Het washed uiterlijk en het mooie design geven je een echte biker look. Ook qua protectie zit het wel goed. Het draagcomfort is hoog, zowel op als naast de motor. Voor een strakke look kun je deze jeans combineren met een mooie leren motorjas. Casual onopvallende motorbroeken zijn dan ook een waardevolle toevoeging voor je gehele outfit.

Alpinestars

Ben je op zoek naar de wat betaalbaardere casual onopvallende motorbroeken? Deze zijn te vinden in het assortiment van Alpinestars. Dit is een bekend en gerenommeerd merk. Met de prijs – kwaliteit verhouding zit het dan ook wel goed. Een qua prijs middenklasse variant van de casual motorjeans is de Alpinestars Victory. Deze motorspijkerbroek is geheel doorgewoven met Kevlar. Hierdoor biedt het een uitstekende bescherming op de motor, terwijl de broek er tevens uitstekend uit ziet naast de motor. Het denim is zeer comfortabel.

Aan deze broek zit echter wel al gauw een prijskaartje van 250 euro verbonden. Voor sommigen onder ons is dit simpelweg te duur. Niet iedereen heeft een even groot budget. Daarom beschikt Alpinestars tevens over goedkopere varianten. Een goed voorbeeld hiervan is de Alpinestars Copper. De Kevlar panelen bieden bescherming op de belangrijke plekken, maar verder kun je niet zien dat je hier te maken hebt met een broek speciaal voor op de motor. Daarnaast is het mogelijk om zelf naar eigen inzien Kevlar panelen en protectoren te plaatsen of weg te halen. Voor iets meer dan 100 euro kan deze onopvallende motorbroek de jouwe zijn.

Esquad

Esquad is, op het gebied van motorkleding, gerenommeerd om het feit dat zij Armalith gebruiken voor hun kleding. Deze sterke soort textiel ziet er niet alleen zeer goed uit, maar beschermt je ook nog eens goed op de motor. Dit textiel is tevens verwerkt in een aantal van de casual onopvallende motorbroeken van dit merk. Eén hiervan is de Esquad Stoner. Deze casual jeans beschermen je goed op de motor maar zien er daarnaast uitstekend uit wanneer je van de motor af stapt. Dankzij de slijtvaste buitenzijde en de comfortabele voering is het een waar genot om deze casual onopvallende motorbroek te dragen.

Kopen

Nu je weet aan welke eigenschappen de beste onopvallende motorbroek moet voldoen en wat de beste merken op dit vlak zijn, ben je misschien wel aan het overwegen om zelf een onopvallende motorbroek te kopen. Het is immers erg handig dat je deze casual jeans zowel op als naast de motor kunt dragen.

Nooit meer gedoe met omkleden, je kunt gewoon je motorkleding blijven dragen. Daarom is het kopen van een onopvallende motorbroek absoluut een aanrader voor de meer casual toerrijders die houden van gemak. En je beschikt tevens over bescherming. Dit maakt een onopvallende motorbroek kopen de moeite waard.

Beste onopvallende motorbroek aanbieding

We worden allemaal blij van een mooie aanbieding, voor welk product het ook is. Tussen webshops is er immers hevige concurrentie. Ook op het gebied van motorspullen en daaraan gerelateerde accessoires zijn er vele webshops die diverse artikelen aanbieden.

Om elkaar de loef af te steken, zijn er regelmatig acties waarbij je kunt genieten van aanbiedingen en kortingen. Ook wij helpen je graag om de beste prijs voor een onopvallende motorbroek te scoren. Hieronder zetten wij de beste webshops met de beste klantvoorwaarden voor je op een rijtje. Hier vind je tevens geregeld aanbiedingen.

Kun je zelf nog iets doen om de kans op het vinden van een mooie aanbieding te vergroten? Jazeker! Ten eerste zijn er diverse sites die kortingen, aanbiedingen en kortingscodes voor je op een rijtje zetten. Ook voor webshops die motorspullen verkopen vind je hier aanbiedingen. Tevens is het mogelijk om je bij diverse webshops te registeren. Vaak krijg je als één van de opties om een lijst bij te houden met producten die je nog wilt aanschaffen. Een voordeel van dergelijke lijstjes is dat je een mailtje krijgt wanneer één van de producten die je op het oog hebt in de aanbieding is. Ook dit is een manier om gebruik te maken van een onopvallende motorbroek aanbieding. Zo scoor je altijd de laagste prijs.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog