Beste Kevlar Motorbroek

Peter

14 april 2023
Beste kevlar motorbroek

De beste Kevlar broek is comfortabel, betaalbaar en bovenal superveilig.

Naast de basics zoals scheurbestendigheid, impactbescherming, enige waterbescherming moet de beste kevlar motorbroek er goed uit zien en makkelijk te wassen zijn.

Beste kevlar motorbroek

Als het om motorbroeken gaat, zijn er verschillende materialen die het meest gebruikt worden: leer, textiel en Kevlar.

  • Leer: Leer is zeer scheurvast zeer beschermend materiaal dat veel wordt gebruikt voor motorbroeken. Leer biedt een uitstekende bescherming tegen impact en schaafwonden en is zeer slijtvast.
  • Textiel: Textiele motorbroeken worden vaak gemaakt van materialen zoals Cordura of Gore-Tex. Deze materialen zijn lichter en ademender dan leer, en bieden toch goede bescherming tegen impact en schaafwonden.
  • Kevlar: Kevlar is een sterke synthetische (aramide)vezel die vaak wordt gebruikt in motorjeans. Het is bestand tegen scheuren en slijtage
  • Cordura: Cordura is een ander duurzaam materiaal. Het is slijtvast en scheurbestendig. Cordura is een nylonvezel, dat is iets minder sterk en licht als Kevlar. Vaak is Cordura daarom ook iets goedkoper.

Kevlar is tot dusver de minst bekende van de drie (vooral voor motorbroeken), maar eigenlijk is dit een beetje raar. Kevlar beschikt namelijk over een hoop voordelen die het een aantrekkelijk materiaal maken voor motorkleding.

Waarschijnlijk denken velen bij het horen van de naam Kevlar nu nog: huh, dat is toch het materiaal van kogelvrije vesten? Hopelijk komt hier snel verandering in, want Kevlar blijft een ondergewaardeerd materiaal op het gebied van motorkleding.

Daarom is een Kevlar broek een uitstekende keuze als je op zoek bent naar geschikte motorjeans.

Wat zijn Kevlar motorjeans

Alle motor webshops hebben tegenwoordig wel een of meerdere opties voor een motorbroek met Kevlar of een andere sterke vezel erin verwerkt. Niet alleen zien deze motorbroeken er zeer goed uit, maar ze beschikken over meer voordelen die een Kevlar broek een interessant alternatief maken voor velen.

Voordelen

In het kort is Kevlar een goede keus omdat de broek een paar opvallende voordelen kent:

  • Sterk materiaal: Kevlar is een van de sterkste synthetische vezels die er bestaan en biedt een hoge mate van bescherming tegen scheuren en slijtage.
  • Lichtgewicht: Kevlar is lichter dan veel andere materialen die worden gebruikt voor motorkleding, zoals leer. Dit maakt een Kevlar motorbroek comfortabeler om te dragen voor langere ritten.
  • Comfortabel: Kevlar is zacht en flexibel, waardoor een motorbroek gemaakt van dit materiaal comfortabeler kan zijn dan andere beschermende materialen.
  • Duurzaamheid: Kevlar is bestand tegen hitte en UV-straling, wat betekent dat een Kevlar motorbroek minder snel zal verkleuren of vervagen door langdurige blootstelling aan de zon.

Vooral tijdens zeer warme omstandigheden is Kevlar dé kledingkeuze bij uitstek. Tijdens een zomerse dag ademt Kevlar het best en zorgt het voor de meeste verkoeling. Hier vloeit wel uit voort dat Kevlar niet perse geschikt is voor de winterse dagen. In ieder geval niet zonder thermovoeringen, thermojacks of een ingevoegd membraan. Persoonlijk heb ik altijd een thermo en juiste onderkleding als ik in de winter met een Kevlar jeans rijdt.

Een ander voordeel van Kevlar kleding is het comfort waarmee het gedragen kan worden. Waar je leer bijvoorbeeld best wel een tijdje moet dragen voordat het enigszins comfortabel gaat zitten, is een kledingstuk zoals een Kevlar broek vanaf dag één comfortabel en aangenaam. Dit geldt zowel wanneer je op de motor zit als wanneer je Kevlar draagt tijdens het dagelijks leven. Immers zijn er vele soorten motorkleding waarbij je jezelf echt dient om te kleden, mocht je van de motor afgaan. Kevlar motorkleding kun je gewoon blijven dragen wanneer je niet meer op de motor zit. Ook tijdens het dagelijks leven kun je kleding van dit materiaal dragen.

Veiligheid

Een Kevlar broek is dus perfect tijdens de zomer, is zeer comfortabel, voorziet je van een goede look en het is ook nog eens betaalbaar. Maar hoe zit het met de veiligheid? Als motorrijder ben je namelijk zeer kwetsbaar. Alhoewel Kevlar in vergelijking met leer en textiel minder beschermend is, is Kevlar van zichzelf wel een beschermende stof. Het is niet voor niets dat dit materiaal gebruikt wordt voor kogelvrije vesten. Het kan wel tegen een stootje. Kevlar is van zichzelf 5 keer sterker dan staal. In het geval van een val zijn je benen goed beschermd en zal je Kevlar broek niet zomaar beschadigd raken. Let er wel op dat dit met name op lagere (binnen de bebouwde) kom snelheden zijn.

Comfort

Een mooi voordeel van de Kevlar broek is dat je de broek onopvallend kan dragen. Je hoeft je niet per se om te kleden aangezien het net een normale spijkerbroek is. Geen gedoe meer met het wisselen van je broek. Maar een bijkomend positief aspect van een Kevlar broek is dat deze in diverse soorten, maten en modellen verkrijgbaar zijn. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zowel voor mannen als voor vrouwen. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten, bijvoorbeeld workers of een cargo model. Kortom, genoeg redenen op te noemen om te kiezen voor een Kevlar broek.

Prijs

Kevlar is tevens een betaalbaar alternatief. Alhoewel er zeker goedkopere varianten zijn van textiel en leren motorbroek en overige motorkleding, is Kevlar redelijk betaalbaar. Gemiddeld ben je voor een Kevlar broek zo’n 100 à 300 euro kwijt. De duurste varianten qua motorbroeken zijn de varianten die geheel voorzien zijn van Kevlar. Bij goedkope varianten wil het nog wel eens zo zijn dat plekken voorzien zijn van Kevlar maar andere plekken niet. Echter wil je waarschijnlijk genieten van de casual uitstraling die een geheel van Kevlar gemaakte motorbroek die niet opvalt je geeft.

Wat zijn de beste Kevlar motorjeans van dit moment?

Er kleven genoeg voordelen aan het dragen van een Kevlar broek. Misschien ben je nu wel overtuigd en kun je niet wachten om er een aantal te kopen. Logischerwijs vraag je jezelf af: welke kan ik het beste kopen? We hebben twee toegankelijke modellen beschreven die je direct kan aanschaffen op bol.com of een motor webshop.

REV’IT! Philly 3

Revit philly 3 motorjeans

De REV’IT! Philly 3 LF motorjeans is een interessante keuze voor de motorrijder die houdt van een onopvallende motorbroek. Het ontwerp is speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van vandaag de dag en is voorzien van een gewaardeerde loose fit (je wilt niet met een skinny jeans op de motor). Bij deze jeans hoef je niet te vrezen dat het allemaal te strak zit.

Deze motorjeans is uitgevoerd in een moderne wassing, wat zorgt voor een modieuze uitstraling. Maar ook de bescherming is van hoog niveau. De standaard Cordura denim laag is enkellaags, wat zorgt voor een lekker draagcomfort. Bovendien zijn er SeeSmart protectoren aanwezig op zowel de knieën als de heupen, voor optimale bescherming in geval van een val.

Kortom, met de REV’IT! Philly 3 LF motorjeans hoef je niet in te leveren op stijl of bescherming. Het is de ideale keuze voor de motorrijder die houdt van casual en comfortabel, maar toch veilig de weg op wil.

Richa Apache

Richa apache motorjeans

De Richa Apache is misschien wel precies wat je zoekt! Deze motorjeans is gemaakt van een mix van stretchend katoen en Dupont Kevlar, waardoor hij niet alleen lekker zit, maar ook goed beschermt. En het beste van alles? De Apache ziet eruit als een gewone broek, zodat je hem zowel op als naast de motor kan dragen.

Veiligheid is natuurlijk belangrijk, en daarom is de Richa Apache voorzien van veiligheidsstiksels die ervoor zorgen dat alles goed op zijn plek blijft zitten. Op de knieën zitten verstelbare protectoren, en de impactzones zijn extra verstevigd. Zo kan je met een gerust hart de weg op.

Maar dat is nog niet alles! De Apache motorjeans heeft ook een zachte polycotton binnen voering voor extra comfort. Met maar liefst 7 buitenzakken heb je genoeg opbergmogelijkheden om je spullen veilig op te bergen. De onderzijde van de broek is elastisch om een strakke pasvorm te creëren. En als je nog meer bescherming wilt, dan is de broek ook voorbereid op heupprotectie.

Kortom, de Richa Apache is een veelzijdige en comfortabele motorjeans die toch de bescherming biedt die je nodig hebt.

Kevlar legging

Pando moto skin uh 3

Wil je liever geen Kevlar broek kopen of beschik je al over een goede motorbroek maar ben je op zoek naar extra bescherming? Een Kevlar legging kan je deze extra bescherming bieden. Deze leggings zijn in een strakke pasvorm verkrijgbaar en zijn onder iedere motorbroek (of je eigen!) te dragen. Hierbij heb je de keuze uit diverse kleuren. De meeste leggings zijn unisex, dus ze zijn zowel door dames als door heren te dragen. Het draagcomfort is hoog en je beschikt over genoeg bewegingsruimte. Kevlar beschermt je benen op plekken zoals je knieën en je heupen. Een uiterst betaalbare manier om jezelf extra te beschermen.

Merken

De concurrentie onder webshops is groot, waardoor online verkooppunten met speciale acties op de proppen moeten komen om klanten aan te blijven trekken. Aanbiedingen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze komen dan ook geregeld voor bij webwinkels. Echter is het voor een mens schier onmogelijk om elke aanbieding voor een product dat je op het oog hebt in de gaten te houden. Je kunt er voor kiezen om slechts enkele sites in de gaten te houden, maar dan mis je misschien de beste prijs.

Check daarom of het mogelijk is om een wishlist te maken. Op deze wenslijst plaats je, wanneer je over een account bij de site beschikt, artikelen die je wilt aanschaffen. Wanneer een product in de aanbieding is, word je hierover geattendeerd middels een mailtje. Zo mis je nooit de beste aanbieding voor een Kevlar broek. Een Kevlar broek kopen voor de beste prijs? Dit is dé manier om het te doen.

Kevlar broek aanbieding: waar vind ik de beste prijs?

Je bent overtuigd van de meerwaarde van een Kevlar broek. Niet alleen dit, maar misschien spreekt één van de hierboven genoemde motorjeans je enorm aan. Je besluit eens rond te gaan kijken bij diverse webshops waar je deze motorbroeken kunt kopen. Logischerwijs wil je een broek aanschaffen voor de beste prijs. We blijven tenslotte Nederlanders, nietwaar? Als je een Kevlar broek wilt kopen voor de beste prijs, kun je het beste wachten op een aanbieding. Maar hoe kun je deze in de gaten houden?

Kopen

Je kunt in mijn ogen prima kijken naar de uitverkoop van een Kevlar broek want het online motorbroeken kopen kan bij best veel shops. Het kan dus best goedkoop. Kies wel altijd voor de beste keuze in veiligheid en passing. Een tip: kies eerder een model van een jaar oud (die precies goed is voor je) dan een nieuw model die toevallig in de aanbieding is maar niet het meest geschikt voor je.

Veelgestelde vragen

  • Een Kevlar motorbroek heeft verschillende voordelen: het is sterk, lichtgewicht, comfortabel en is een duurzame keuze. Over het algemeen biedt een Kevlar motorbroek dus een goede combinatie van bescherming, comfort en duurzaamheid. Let wel op dat niet elke Kevlar motorbroek even goed is. Zo zijn sommige Kevlar delen van de broek alleen op de kritieke delen zoals heup en knie, en bieden andere broeken een veel groter oppervlakte met Kevlar.

  • Er zijn verschillende Kevlar motorjeans die hoog scoren op gebied van bescherming, comfort en stijl. Enkele van de beste opties zijn de REV’IT! Philly 3, Richa Apache en een Kevlar motorlegging. Met die laatste kun je lekker je eigen jeans blijven dragen tijdens het rijden;)

  • Ja, motorjeans zijn veiliger dan gewone jeans, omdat ze zijn ontworpen met extra beschermende lagen zoals Kevlar, Cordura of bij sommige modellen met een stuk leer. Deze materialen bieden betere bescherming tegen schaafwonden en impact bij een val.

  • Er zijn motorjeans verkrijgbaar voor verschillende weersomstandigheden. Er zijn bijvoorbeeld motorjeans met waterafstotende coatings zoals Gore-Tex of ademende materialen voor gebruik bij regenachtig of warm weer. Er zijn ook motorjeans met voering voor gebruik bij koud weer.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog