Beste telefoonhouder voor je motor

Aart

09 juni 2023
Beste telefoonhouder motor

Welke beste telefoonhouder motor moet ik kopen? Je hebt er waarschijnlijk al op gezocht in Google. Ze zijn er voor je telefoon of motornavigatie in allerlei soorten en maten. Daarnaast kun je natuurlijk een telefoonhouder gebruiken zodat je jouw smartphone als navigatiesysteem kunt gebruiken. Ook kan er tegenwoordig veel aan de hand van bijvoorbeeld Google Maps. De meeste smartphones beschikken over een hoge mate van helderheid. Hierdoor kun je zowel overdag in de volle zon als ’s avonds of ’s nachts prima het beeld van je smartphone bekijken.

Beste telefoonhouder voor je motor

We hadden intern wat discussie over wat nou de beste motor telefoonhouder is. Waar ik (Aart) meer kijk naar de kosten en hoe de prijs zich verhoudt tot wat je krijgt (en wat je echt nodig hebt), kijkt Jasper wat meer naar de premium merken en de allerbeste kwaliteit. Zo sta ik wel positief tegenover de motorhelm van de Lidl, maar kiest Jasper liever voor een carbon helm van Shoei. We zijn daarom op twee ‘beste’ producten uitgekomen. Je kunt zelf het beste even kijken naar wat jou het beste past.

De beste premium keus: Quad Lock

Het Quad Lock systeem is Jasper’s favoriet. Je gebruikt de Quad Lock met een telefoonhoesje. Quad Lock biedt een mooi aanbod hoesjes voor veel verschillende telefoons. Staat jouw telefoon er niet tussen? Kies dan het universele hoesje. Met een groot aantal verschillende bevestigingsmogelijkheden (niet alleen voor motor!) en een gebruiksvriendelijke werking is dit de beste keus voor een premium product.

Quad lock beste telefoonhouder motor

Het is ontworpen om een veilige en stevige bevestiging te bieden voor je smartphone. Het systeem maakt gebruik van een uniek systeem van “twist and lock” om je telefoon veilig te bevestigen aan de motorfiets.

Het Quad Lock systeem is de beste in zijn categorie vanwege zijn unieke en innovatieve bevestigingssysteem. Het biedt een ongeëvenaarde mate van stabiliteit (helemaal met de shock dampener) en veiligheid, zelfs tijdens de meest uitdagende ritten. In vergelijking met de RAM mount schuif je je telefoon snel en gemakkelijk op je motor. Het systeem is duurzaam en bestand tegen de elementen, waardoor het een uitstekende investering is voor elke motorrijder die zijn of haar telefoon veilig wil houden tijdens het rijden.

De beste prijs-kwaliteit: Ram Mount X-Grip

De universele X-Grip® is uitermate geschikt voor de meest voorkomende smartphones en bevestiging op de motor. Eventueel zijn er ook oplossingen voor een tablet.


Door het slimme ontwerp met de vier verende armen met rubberen tips, blijft je smartphone zelfs onder zware omstandigheden perfect op zijn plaats. Ideaal dus voor op de motor!

Telefoonhouder motor ram mount x

De voor- en nadelen van een smartphone met houder als motornavigatie

Als mensen aan motornavigatie denken, denken ze vaak aan navigatiesystemen van merken zoals TomTom of Garmin. Toch kun je met je smartphone ook een hoop bereiken, wanneer je deze gebruikt als motornavigatie.

Voordelen
  • Geen aparte motornavigatie nodig
  • Goedkoop: je hebt al een telefoonhouder vanaf € 20
  • Hoge helderheid zorgt voor goed zicht
  • Altijd andere apps bij de hand, zoals Flitsmeister
Nadelen
  • Kleiner scherm
  • Lastiger te bedienen met je motorhandschoenen aan
  • Notificaties en apps kunnen afleidend zijn tijdens het motorrijden
  • Accu gaat minder lang mee

Welke soorten telefoonhouders voor motornavigatie zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar een telefoonhouder voor je motornavigatie, heb je de keuze uit meerdere soorten houders.

Universele telefoonhouder motor

Universele telefoonhouders voor je motor zijn geschikt voor diverse soorten telefoons en eenvoudig op verschillende ondergronden geplaatst kunnen worden. Vaak komen deze in de vorm van een klem.

Universele telefoonhouder motor

Zuignap telefoonhouder motor

Telefoonhouders met zuignap voor je motor zorgen dat de houder aan een oppervlakte blijft plakken. Deze zuignap is bijzonder sterk, zodat je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over hoe vast je telefoon zit.

Beste telefoonhouder motor: zuignap

Magneet telefoonhouder motor

Daarnaast is het mogelijk om een magneethouder voor je motor aan te schaffen. De kracht van de magneet is bijzonder sterk, zodat je ook hier zeker weet dat je smartphone op zijn plaatst blijft zitten.

Beste telefoonhouder motor: magneet

Stuurpen voorvork telefoonhouder motor

Sommige motoren hebben geen mogelijkheid om een klem of zuignap te bevestigen, maar hebben wel de mogelijkheid om een telefoonhouder in de stuurpen / voorvork te plaatsen. De houder wordt dan door het uitzetten van een rubbertje in de holte van de stuurpen / voorvork geplaatst.

Beste telefoonhouder motor: stuurpen of voorvork

Beste motor telefoonhouder van nu?

Welke smartphone je ook bezit, er is een geschikte telefoonhouder voor te vinden. Niet alleen wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen de soort smartphone (bijvoorbeeld iPhone of Samsung) en de versie van de smartphone (telefoonhouder voor iPhone 8 vs. iPhone X). Hieronder worden de telefoonhouders voor motornavigatie van merken zoals Apple en Samsung in meer detail besproken. Natuurlijk zijn er heel veel Chinese en andere imitatie motoronderdelen leveranciers maar Apple en Samsung zijn toch wel een beetje de benchmark.

Telefoonhouder motor voor iPhone

Voor elke generatie van de iPhone zijn er nog telefoonhouders te verkrijgen. Zo kun je iedere iPhone om toveren tot een navigatiesysteem voor je motor. Let hierbij wel op dat je de helderheid van je telefoon op maximaal zet, anders zal het scherm niet helder genoeg zijn voor de navigatie. Let op: telefoonhouders voor oudere modellen zul je vaak tweedehands moeten aanschaffen. Over het algemeen zijn telefoonhouders tot en met die voor de iPhone 6 te koop bij de grotere webshops. Zo kun je bij bijvoorbeeld CoolBlue nog prima telefoonhouders voor de iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 6 Plus aanschaffen.

Een goede keuze voor je iPhone is de Quad Lock motorhouder. Deze is specifiek gemaakt voor de iPhone X, dus je weet met zekerheid dat deze optimaal zal passen. Niet alleen past deze houder goed op de motor, maar je telefoon is tevens perfect beschermd tegen diverse weersomstandigheden. Het touchscreen blijft te allen tijde goed bereikbaar voor je vingers. En dat is een van de belangrijkste functies.

2) Telefoonhouder motor voor Samsung Galaxy

Naast de iPhone is de Samsung Galaxy een populaire keuze als motornavigatie. Waar je bij hoezen veelal specifiek een hoes voor een bepaald model koopt, kun je bij een telefoonhouder voor een Samsung Galaxy gebruik maken van universele modellen. Vooral van belang is wat voor soort houder je voorkeur heeft. Ga je voor een klem, zuignap, magneet, schroeven of een mount zoals Go Moto chin mount? Let goed op: bij menig telefoonhouder staat aangegeven voor welk vervoermiddel deze geschikt is. Lees dit altijd goed na zodat je niet van een koude kermis thuiskomt.

Een geschikte telefoonhouder voor je Samsung Galaxy als motornavigatie is de RAM houder. Deze houder maakt gebruik van een klem, die je stevig om je stuur heen kunt bevestigen. Hierna maak je gebruik van de meegeleverde adapter om de telefoon in de houder te plaatsen. Zo kun je jouw Samsung Galaxy smartphone gebruiken voor navigatie en mis je tevens geen enkele app, oproep of notificatie. Je navigatie is zowel verticaal als horizontaal te gebruiken. Binnen no time is deze houder op je motor gemonteerd.

iPhone of Samsung Galaxy telefoonhouder motor kopen? Vind de beste aanbieding

Telefoonhouders voor de iPhone of Samsung Galaxy zijn bij diverse online verkooppunten verkrijgbaar. Soms gaat het hierbij om grote webshops die uiteenlopende producten verkopen, andere keren gaat het om motor webshops die gespecialiseerd zijn in het verkopen van telefoonhouders voor motornavigatie. Waar je ook koopt, online webshops doen graag aan klantenbinding. En daar kun jij flink profijt van hebben.

Door diverse webshops goed in de gaten te houden, kun jij profiteren van een mooie aanbieding. De concurrentie tussen online verkooppunten is hevig, waardoor er geregeld iPhone of Samsung Galaxy telefoonhouders in de aanbieding zijn wanneer jij er één wilt kopen. Bij menig webshop is het mogelijk, mits je een account aanmaakt, om een verlanglijst te maken. Zo kun je producten beter in de gaten houden, want je ontvangt een mail wanneer één van de producten op je lijst in de aanbieding is. Zo kun jij jouw telefoonhouder kopen voor de beste prijs.

Veelgestelde vragen bij telefoonhouder motor

  • Het gebruik van een telefoonhouder op je motor biedt gemak en veiligheid. Het stelt je in staat om je telefoon als navigatie te gebruiken, oproepen te beantwoorden via een Bluetooth-headset, en muziek te bedienen, allemaal zonder je aandacht van de weg te halen. Let er wel op dat je je telefoon niet actief bedient tijdens het rijden.

  • In Nederland is het legaal om een telefoonhouder op je motor te hebben. Echter, het actief bedienen van je telefoon tijdens het rijden is verboden. Het wordt aangeraden om een Bluetooth-headset te gebruiken voor inkomende oproepen en om je navigatie in te stellen voordat je begint met rijden.

  • Je zou moeten overwegen hoe stevig de houder je telefoon vasthoudt, de verstelbaarheid van de hoek, de mogelijkheid om te laden tijdens het gebruik, en de compatibiliteit met verschillende telefoonmodellen. Het is ook belangrijk om te kijken naar de weerbestendigheid, vooral als je van plan bent om in verschillende weersomstandigheden te rijden. Check ook de verschillende soorten telefoonhouders voor je motor in ons artikel.

  • Hoe je een houder monteert hangt af van het type telefoonhouder dat je hebt. Het kan een universeel model zijn dat aan je stuur geklemd wordt, met een zuignap, magneet of in de stuurpen. arieert afhankelijk van het merk en model van de telefoonhouder, maar over het algemeen worden ze bevestigd aan de stuurkolom of het stuur zelf. De meeste telefoonhouders worden geleverd met gedetailleerde instructies en benodigde gereedschappen. Zorg ervoor dat de houder stevig is bevestigd voordat je op pad gaat.

  • Een goed ontworpen en goed gemonteerde telefoonhouder zou je telefoon niet mogen beschadigen. Zorg er echter voor dat de houder je telefoon stevig vasthoudt, zodat hij niet valt of trilt tijdens het rijden. Bij houders die de telefoon vastklemmen, let op dat de klemmen zijn bedekt met een zacht materiaal om krassen op je telefoon te voorkomen.

  • Ja, er zijn telefoonhouders beschikbaar met ingebouwde opladers (bijvoorbeeld Quad Lock). Dit kan handig zijn voor lange ritten, zodat je telefoon niet zonder stroom komt te zitten. Sommige houders hebben USB-aansluitingen, terwijl anderen draadloos opladen mogelijk maken, afhankelijk van of je telefoon deze functie ondersteunt.

Externe links

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog