Motor accessoires kopen voor jouw motorfiets

Jasper

30 december 2022
Motor accessoires

Waar koop je jouw motor accessoires?

Waar koop je jouw motor accessoires? Het ligt er een beetje aan wat je precies zoekt en voor welke type motor, waar je het beste kunt kijken voor jouw motoraccessoires. Voor een nieuw model kun je overal wel terecht. Maar zoek je iets voor een oldtimer dan moet je vaak wat beter zoeken voor goede adressen. Hier zijn een aantal tips waar je kunt kijken voor motoraccessoires.

Mooie accessoires maken je motor echt af

Maak de finishing touch voor je motor en uitrusting door de juiste motor accessoires te kopen. Weet je nog dat je ooit, misschien al lang geleden je eerste fiets met zijwieltjes kreeg? Toen wist je misschien al dat dit het begin was van de weg naar je eigen motor. Wat was nu eigenlijk het meest bijzondere aan die fiets? Zonder twijfel was het de fietsbel die jezelf had uitgezocht in de fietswinkel. Accessoires zijn, naast dat ze super handig zijn, de dingen waarmee je je motor helemaal in jouw smaak afmaakt. Dat was toen je kind was zo en dat blijft zo als je als een kind zo blij met je nieuwe motorfiets de deur uit gaat. Hier vind je waar de beste motoraccessoires kunt kopen.

Wat versta je onder motor accessoires? Dat is altijd een beetje lastig. Zijn het de tassen, het luxere scherm en de versieringen op je motor, of de ‘nuttigere’ zaken zoals veiligere remmen, nieuwe goede motorbanden? of andere zaken die bijvoorbeeld voor de RDW keuring nodig zijn. Wellicht wil je wel zo’n gave aanhanger die tegenwoordig zelfs slaapplaatsen bevatten. Je hebt namelijk minicaravans en mini travelsleepers.

De motorspeciaalzaak of garage

Motor accessoires zijn verkrijgbaar in de motorspeciaalzaken of garages. Hier is vaak een ruim assortiment in artikelen. Sommige zaken zijn gespecialiseerd in een bepaald merk of een bepaald type motors zoals Japanse motors of tourmotors. Als je al een tijdje een motor hebt ontdek je vanzelf wat voor jouw bekende adressen worden. Het kan hiervoor ook niet verkeerd zijn bij vrienden en bekenden te informeren waar zij hun accessoires kopen.

Online accessoires kopen

Motor accessoires zijn ook artikelen die je makkelijk online kunt aanschaffen. Niet veel mensen zullen in een paar klikken met de muis een motor kopen, maar motor accessoires zijn makkelijk online te kopen of te bestellen. Je moet bij dingen als zadelkoffers of een stuur wel goed kijken of het past op jouw motor. Maar je kunt vaak ook makkelijk de verschillende onderdelen retourneren, dus dat maakt aanschaf online handig. Voor klassiekers heb je ook sites die werken zoals marktplaats waar particulieren een advertentie kunnen zetten.

Bij online motoronderdelenshops heb je ook vaak goede aanbiedingen die je makkelijk in de gaten kunt houden door je te abonneren op een nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van accessoires.

Beurzen

In Nederland en België worden door het jaar heen motorbeurzen georganiseerd. Hier kun je kijken voor motors, maar ook vaak je slag slaan als het om goede motor accessoires gaat. Online vindt je vaak net als op een beurs verschillende aanbieders bij elkaar. Maar een keer naar een beurs gaan is toch een unieke ervaring. Je praat hier makkelijk met verschillende leveranciers en verkopers. Soms kun je de producten meteen even testen. Een beursbezoek om accessoires te kopen of inspiratie op te doen, is daarom altijd interessant voor een motorliefhebber. Natuurlijk kun je simpelweg in China de motoronderdelen kopen maar de onzekerheid over de kwaliteit, het lange wachten en de vraag of je ze überhaupt welk krijgt houd veel mensen tegen.

Oordopjes

Sommige mensen kiezen voor geluiddempende oordopjes tegen gehoorbeschadiging. En als je moe bent neem je minder geconcentreerd deel aan het verkeer. Kortom, het is belangrijk om je oren op de motor goed te beschermen.

Motoraccessoires als cadeau geven

Iemand een motor cadeau doen, dat wordt voor velen toch wat te veel van het goede. Maar zoals een fietsbel een geweldig cadeau is voor een kleuter met een nieuwe fiets zijn de juiste motor accessoires de mooiste cadeaus waar je een motorliefhebber echt blij mee maakt. Vind je het lastig om iets uit te kiezen omdat je niet zeker weet wat voor model motor iemand heeft, of wat degene precies wil, dan is een cadeaukaart een goede optie. Met name veel online motor accessoires zaken hebben cadeaukaarten in hun assortiment, waarmee degene zelf de accessoires voor zijn of haar motorfiets kan uitzoeken.

Zelf monteren

Accessoires zijn gebruiksvoorwerpen die los verkrijgbaar zijn. Het zijn dingen die je vaak zonder al te veel technische kennis zelf in elkaar kunt monteren of kunt gebruiken. Ook voor het plaatsen op de motor heb je geen uitgebreide technische kennis van de motor nodig.

Welke accessoires zijn er verkrijgbaar voor jouw motor

Voor de motorfiets zijn een aantal vaste accessoires die handig zijn om je uitrusting voor jezelf of van de motorfiets verder uit te breiden. Het kan voor de veiligheid zijn, het rijcomfort, de styling van je motor of puur voor de fun waarom je motor accessoires aanschaft. Hier volgt een overzicht.

Dit zijn motor accessoires die met name voor de tourrijder goed van pas komen. Voor op de motor zijn de beste navigatiesystemen van Garmin en TomTom het meest gebruikt en het handigst om te monteren. Vaak kun je deze koppelen aan een goede bluetooth hoofdtelefoon voor je motor. De montage kun jezelf doen en hiervoor kun je de gereedschappen en hulpmiddelen vaak er zo bij kopen. De montage van deze onderdelen is voor elke motor vaak universeel maar kijk voor de zekerheid of dit ook passend is voor jouw motor.

Electronica

De electronica die onder de motor accessoires valt, krijg je niet altijd automatisch bij je motor. Maar het zijn wel de dingen die je nodig hebt om je motor goed te kunnen gebruiken.

Acculaders en batterijen

Acculaders zijn bijvoorbeeld essentieel zodat je altijd de accu van je motor kunt opladen. Heb je periodes dat je even de motor in de garage laat staan, dan is een druppellader voor de motor handig. Hiermee zorg je ervoor dat je accu goed opgeladen blijft. De acculaders zijn weerbestendig. Batterijen vallen ook onder elektronica, het is handig om deze altijd op voorraad te hebben.

Alarmsystemen

Laat een motorfietsendief niet ongestoord zijn gang gaan en zorg dat je op je motorfiets een goed alarmsysteem zet of laat zetten. Voor motorfietsen zijn een aantal effectieve alarmsystemen. Datatool is bijvoorbeeld producent van goede kwaliteit alarmen voor op de motorfiets.

Claxons

De claxons vallen ook onder motor accessoires in veel motoronderdelenzaken. Maar deze zijn ook essentieel van de onderdelen op je motorfiets. Claxons zijn vrijwel allemaal electronisch. De Claxons kunnen in de meeste gevallen gewoon op het bestaande elektronica systeem van de fiets worden aangesloten.

Action cams

Dit is electronica die je vaak puur voor de fun aanschaft. Want het is wel heel gaaf om te hebben als je grote tours maakt. Een action camera kun je op de motor monteren zo dat je alles kunt vastleggen wat je onderweg tegenkomt. Zo kun je altijd even terugkijken als je een mooie tocht gemaakt hebt. Een 360 graden camera’s is helemaal speciaal. Zo kun je echt filmen wat je rondom ziet.

Sloten

Een goed slot zorgt ervoor dat jij niet ineens met lege handen staat en iemand er met je mooie motor er vandoor is. Je hebt voor de motor verschillende sloten, vaak is een combinatie van een aantal sloten het beste. Een goede motorzaak gespecialiseerd in motor accessoires en onderdelen heeft hiervoor vaak verschillende mogelijkheden variërend van muur en grondankers tot schijfremsloten en kettingsloten. Voor je motorverzekering ben je vaak verplicht goede motorsloten op je motor te hebben. Dit kan om specifieke slottypes zijn. Kijk dus in de voorwaarden van je motorverzekering wat hiervoor voor jou geldt. Je kunt ook motorverzekering vergelijken, om te kijken welke verzekering bij jou past.

Hoezen

Met goede hoezen voor zowel buiten en binnen zorg je ervoor dat je motor niet beschadigd en in een goede conditie blijft als je hem even moet laten staan. Een hoes voor buiten beschermt tegen vocht. Een motorhoes voor binnen is vooral om verstoffing tegen te gaan. De hoezen zijn universeel voor elk motormodel te gebruiken.

Sturen

Verander de zithouding en de uitstraling van je motor door van stuur te veranderen. Het kan zijn dat je jouw motor net een andere uitstraling wilt geven. Ook kan het dat je dat je voor een lange tourtocht een ander stuur wilt gebruiken, dan als je degene waarmee je een tijdje korte ritjes hebt gemaakt. Bij aanschaf moet je wel rekening houden met het type motor dat je hebt en de juiste diameter. Verder kun je met stuurgewichten en stuurverhogers de stand van het stuur ook aanpassen.

Handvaten en hendels

Handvatten en hendels kun je bij je motor vervangen omdat je dit vindt passen bij jouw motorstijl. Een prettige grip met name van de handvatten is een andere reden om deze motor accessoires aan te schaffen. Je kunt de simpele handvaten (of speciale verwarmde handvaten voor de motor) en de hendels vaak zelf vervangen zonder al te grote technische kennis.

Styling

Zo zijn er een aantal motor accessoires waarmee je je motor nog wat persoonlijker maakt. Met bijvoorbeeld motorstickers geef je jouw motor meteen een eigen stijl. Je hebt speciale stickers voor op de velgen die bovendien zorgen dat je beter zichtbaar bent. Stickers zijn ook handig om kleine beschadigingen af te plakken. Verder kun je spatborden plaatsen of vervangen om je motor er nog dynamischer uit te laten zien.

Tassen en koffers

Met deze motor accessoires creëer je ineens bagageruimte op je motor. Dit is als je een motor hebt aangeschaft een van de eerste accessoires waarvoor het handig is om in te investeren. Met een goede tas waarin je bijvoorbeeld je spullen voor werk kwijt kunt, maak je de mogelijkheden om met je motorfiets erop uit te gaan ineens een stuk groter. Er is een ruime mogelijkheid aan producten voor tassen en koffers voor op de motorfiets. Roltassen, zadelkoffers, tanktassen, maar ook motor rugzakken zorgen ervoor dat je heel veel meer mee kunt nemen op je motor. De verschillende motormerken hebben vaak een eigen lijn in tassen en koffers voor op de motor. Deze past helemaal bij het model motorfiets wat je hebt. Een motorbok zorgt ervoor dat de motor veilig gestald kan worden en minder ruimte in beslag neemt.

Met je motor op pad zijn is niet alleen heerlijk om lekker vrij te kunnen bewegen, maar zorgt er ook voor dat je op een veel relaxtere manier van hot naar her kunt gaan. Het is hierbij belangrijk dat je je motor goed onderhoud, en dan bedoelen we zowel de hele motorfiets als het gelijknamige onderdeel. Je motor (het onderdeel) moet goed onderhouden worden om ervoor te zorgen dat je geen problemen krijgt tijdens het rijden. gebruik daarom dus ook goede motorolie.

Financiering

Motor accessoires kunnen snel in de kosten lopen. Als je alles in een keer goed geregeld wilt hebben kun je er voor kiezen om je motor accessoires te financieren. Dit kan je bijvoorbeeld tegelijk doen met de aanschaf van een (tweedehands) motor, je motorkleding en andere uitgaven met een hoge prijs.

Bekijk de beste deal

Op de hoogte blijven?

Please wait...

Je bent nu ingeschreven op e-mails van Motorblog